Buku: Nahu Mudah

nahu_mudah
Kredit gambar: www.telagabiru.com.my

Buku pertama saya untuk belajar Bahasa Arab iaitu Nahu Mudah keluaran Telaga Biru Sdn Bhd telah dibeli pada 20 Disember 2012. Setelah hampir 3 tahun tidak disentuh, saya telah bertekad untuk menyiapkan buku kerja tersebut bermula pada 11 Februari 2016. Berbekal dengan keazaman dan ketabahan, Alhamdulillah saya telah berjaya mengharungi setiap helaian dan berakhir pada jam 4 petang, 26 Februari 2016.

Continue reading Buku: Nahu Mudah

Project: Organizing a Birthday Party for My 2 Kids

I have 3 kids. The first one, a girl, was born on 16/2/2010. The second one, a boy, was born on the 29/1/2013 and the third one, a girl, was born on the 1/6/2015. In my opinion, it is very important to celebrate your kids birthday. It is a very emotional thing. The kids will learn that they have grown up to a certain age. This also gives a reason to gather all family members.

Continue reading Project: Organizing a Birthday Party for My 2 Kids

Cadangan: SOP Kewangan Aktiviti Pelajar KK4 – (Projek Penambahbaikan QMEC)

Salah satu agenda Pusat Pengurusan & Penambahbaikan Kualiti UM (QMEC) adalah memastikan kesemua PTJ di Universiti Malaya menjalankan Projek Penambahbaikan QMEC. Ini merupakan satu inisiatif yang sangat baik bagi memastikan setiap PTJ mengambil langkah-langkah pro-aktif dalam meningkatkan kualiti di tempat kerja masing-masing.

Continue reading Cadangan: SOP Kewangan Aktiviti Pelajar KK4 – (Projek Penambahbaikan QMEC)