Buku: Hipster Hartanah

Gambar kredit galeriilmu.com.my
Gambar kredit galeriilmu.com.my

Buku ini kalau tidak silap saya beli pada tahun lepas, 2018. Alhamdulillah berjaya juga mencari masa untuk membaca dan selesai membaca pada 19 Ogos 2019. Buku ini merupakan perkongsian secara santai oleh Harith Faisal yang telah memulakan pelaburan hartanah bermula sekitar 25 tahun. Satu inspirasi bukan sahaja kepada anak muda tetapi yang telah banyak umur!

Continue reading Buku: Hipster Hartanah

Sharing: The 2nd National STEM Seminar 2019

On 14 & 15 August 2019, the Center of Foundation Studies in Science, University of Malaya organized the 2nd National STEM Seminar 2019. I took this opportunity to present my action research. The research title was “Mobile Learning in Tutorial Classroom: Effects on Students’ Motivation”.

Continue reading Sharing: The 2nd National STEM Seminar 2019

Project: Breakfast Menu for the Kids
This year, since January 2019, I need to prepare breakfast for my 3 kids before they go to school. It’s not an easy task to do. So I decided to let them choose on their own. Inspired by Air Asia menu selection, I created my own using Google Form. So I list out the menus and every Sunday they will make an order for the following week.

Continue reading Project: Breakfast Menu for the Kids

Buku: Ashaari Muhammad

Gambar kredit bookcafe.com.my
Gambar kredit bookcafe.com.my

Di awal Ogos 2019, Alhamdulillah saya telah berjaya membaca sebuah lagi buku. Buku ini berjudul Ashaari Muhammad, karangan Abdul Latip Talib. Seorang individu yang pada suatu ketika dahulu pernah menimbulkan kontroversi dengan organisasi Al-Arqam. Pada mulanya saya agak skeptikal untuk membaca buku ini. Tetapi sebelum ini saya ada membaca beberapa buku novel tokoh Islam karangan Abdul Latip Talib dan saya lihat gaya tulisannya amat santai serta mudah di fahami.

Continue reading Buku: Ashaari Muhammad